FORGOT YOUR DETAILS?

KUMAŞ LAMİNASYONU

Şirketimiz, kendi markasına yönelik teknik kumaş üretimi yaptığı gibi müşteri taleplerine ve teknik kapasitesine göre kumaş laminasyon işlemi de yapabilmektedir. Bu işlem için öncelikle talep edilen işlem ile ilgili tüm talep ve teknik detayların -mümkünse örnek teşkil edecek bir numune ile- müşteri tarafından satış temsilcisi ile paylaşılması gerekmektedir. Uygulamanın yapılabilirliği ile ilgili üretim departmanından gelen olumlu cevap sonrasında, numune çalışması yapılmakta ve numune onayı ile beraber konfirme edilen miktar ve termin ışığında imalat yapılabilmektedir.

Genel olarak 2 farklı ürün grubu ile uygulama yapılabilmektedir.

Termoplastik Yapışkanlar Kullanılarak

Laminasyon hattımız bünyesinde yer alan ekstrüder ünitesi marifeti ile, ısı ile eriyik hale getirilen CoPA, CoPES veya EVA türevli termoplastik yapışkanlar, iki kumaşın arasına gravür silindiri aracılığı ile aktarılır ve soğutulduktan sonra işlem tamamlanır. Genelde fiyat avantajı ve imalat sonrası kürleşme hemen sağlandığı için tercih edilir. Kuru temizleme ve 400C’de yıkama mukavemetine sahip bu laminasyon uygulamasında genelde ince ve orta kalınlıktaki örme, dokuma ve nonwoven kumaşlar tercih edilir ve yumuşak ve orta sertlikteki tuşe beklentileri karşılanır.

Reaktif Poliüretan (PUR) Yapışkanlar Kullanılarak

Hattımız’da yer alan drum melter ünitesi marifeti ile PUR yapışkan, termoplastik yapışkanlar gibi ısıtılarak eriyik hale getirilmekte ve yine hat üzerindeki gravür silindiri ile kumaş ve/veya film üzerine transfer edilerek başka bir kumaşa yapışması temin edilmektedir. Havadaki nem sebebi ile işlemin tamamlanabilmesi için belirli bir süre kuruması (kürleşme) beklenmelidir. Genelde zor lamine olan veya yüksek yıkama direnci istenilen kumaşları birbirine lamine etmeye ya da film ve membran gibi tekstil dışındaki teknik özellik kazandırıcı materyalleri kumaşa lamine etmek için kullanılır. Bu laminasyon uygulaması, Reaktif Poliüretan’ın cross-link (çapraz bağ) özelliğinden dolayı termoplastik yapışkanların yapışma gücünün yetmediği ağır, gözenekli ve silikonlu kumaşlarda özellikle tercih edilir. Laminasyon işleminden sonra yapışma mukavemeti yüksektir. Uygulamanın daha düşük derecelerde yapılabilmesi nedeni ile hassas kumaşlarda ve membran gibi narin ama teknik kapasitesi yüksek malzemeleri lamine etmekte oldukça başarılı neticeler alınabilmektedir.

TOP